zondag 20 januari 2019

Za 19/01/2019 Ons eten is foetsie

Als wijnliefhebbers willen we wel eens een wijnmakerij bezoeken. El Grifo is een bodega met een wijnmuseum en je kan er tevens een rondleiding maken door de wijnmakerij met een gids. We hebben wel pech dat er op het ogenblik dat wij er zijn enkel een rondleiding in het Spaans is. Met onze eigen kennis van wijn maken kunnen we er wel het een en ander van verstaan, MJ uiteraard meer dan ik.
De wegen zijn hier overwegend voorzien van fantastisch goed asfalt maar toch zijn er af en toe nog hele stroken met zeer ruw en hobbelig asfalt. We krijgen zo'n stuk slecht wegdek onder de wielen geschoven en worden wij en onze fietsen danig door elkaar gerammeld. Als gevolg daarvan is bij MJ haar fiets een vijs aan haar lowrider verdwenen. Een nieuwe vijs heb ik momenteel niet bij, het enige waar ik het voorlopig mij kan vastmaken is een steriliseerring.

De voorbije twee dagen hadden we te veel eten gekookt en de rest in twee bakjes gedaan die we in de koelkast legden met de bedoeling het vandaag op te eten. Wanneer we terug in Casa Paraiso zijn moeten we echter vaststellen dat het eten is opgeruimd door de poetvrouw die wat té ijverig is te werk gegaan. Een fles water en limonade heeft ze laten staan, de halve fles wijn is ook foetsie.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten