donderdag 7 maart 2019

Wo 06/03/2019 Op handen en voeten


Vandaag willen we een eindje stappen. Eerst vanuit het dorpje Isora naar de 'Mirador de Isora', één van de highlights van El Hierro. Onze bedoeling was dan om langs een pad tot aan de kust te wandelen, een afdaling van 800m over een afstand van amper 3,8 km. Een wandelpad kan je het niet echt noemen. Het is zó steil dat we voorzichtig op handen en voeten naar beneden moeten klauteren. Na amper 1/3 van de afdaling afgelegd te hebben vind ik dat we er beter aan doen om niet verder af te dalen en terug te keren naar boven, vooral uit veiligheidsoverweging. Naar omhoog klauteren is minder gevaarlijk maar wel vermoeiender, vooral dan voor MJ. In afstand (7km) was het misschien een korte wandeling waar we vrij lang over gedaan hebben gezien de moeilijkheidsgraad maar we hebben er wel van genoten.
In de namiddag kunnen we dan toch nog het 'Centro de Interpretatión de la Reserva de a Biosfera' bezoeken. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe El Hierro er in de laatste decennia in geslaagd is om volledig zelfvoorzienend te worden qua elektriciteit die enkel wordt opgewekt op basis van wind en water.
Het weer kan zeer wisselvallig zijn. Het ene moment is het zonnig en warm en even later kan het regenen en winderig koud zijn. In ons logement vinden we het zelfs nodig om de verwarming aan te zetten.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten