zondag 17 maart 2019

Zo 17/03/2019 We zijn een speelbal voor de wind


Vandaag willen we nog eens de bergen in trekken met de fiets voor enkele dagen. MJ twijfelt toch nog even of ze het wel zal aankunnen. We bekijken nog even enkele mogelijke alternatieven maar houden ons dan toch maar aan onze eerdere planning.
We moeten weer eens naar een hoogte van bijna 1200m, het profiel ziet er vrij gelijkmatig uit aan een stijgingspercentage van gemiddeld 6,5% maar er staat vandaag een zeer stevige wind. In de eerste kilometers valt het nog mee maar dan neemt de wind in kracht toe en krijgen we hem tegen. Gedurende enkele kilometers moeten we er echt tegen vechten. Fietsen lukt al helemaal niet, zelfs wandelen met de fiets in de hand vergt al veel van onze krachten om niet van de weg te worden geblazen. Gelukkig voor ons krijgen we hogerop in de bergen wat meer beschutting en kunnen we weer fietsen.
De camping waar we naar toe willen ligt wel weer in een dal. De laatste 3km gaan stevig bergaf, en dan ook nog eens over een erbarmelijke weg, we vrezen er nu al voor hoe we hier overmorgen weer uit moeten zien te geraken.
De camping ligt op een hoogte van +/- 800m en het voelt hier een heel stuk frisser aan dan aan de kust, ze is dan ook nog eens vrij primitief met enkele douches in open lucht, zelf hebben we geen zin om in ons blootje hier te gaan staan. Om met onze fietsen op een plaats te geraken waar we ons tentje kunnen opzetten is ook al een waar huzarenstukje. Gelukkig is er een restaurant waar men lekkere typische gerechten serveert aan zeer democratische prijzen, het zit hier dan ook behoorlijk vol met passerende wandelaars.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten