dinsdag 2 april 2019

Wo 03/03/2019 Drie maanden Canarische eilanden


Onze rondreis op de 7 Canarische eilanden zit er volledig op, na bijna drie maanden nemen we vandaag het vliegtuig terug richting Zaventem.
Deze trektocht per fiets op de Canarische eilanden behoort zonder meer tot een van de zwaarste fietstochten die we al gemaakt hebben, daarom hebben we in totaal ook maar 2.066km afgelegd. Wie graag bergop rijdt komt hier zeker ruimschoots aan zijn trekken. Op Lanzarote en Fuerteventura heb je nog relatief vlakke stukken maar op de andere eilanden zijn de bergen veel hoger en dus ook veel lastiger. Dat is ook de reden waarom we allemaal vrij korte etappes fietsten en we meerdere rustdagen inlasten, een luxe die we ons konden veroorloven aangezien we voldoende tijd hadden uitgetrokken.
Voorafgaandelijk hebben we er lang aan getwijfeld of we al dan niet ons kampeergerief zouden meebrengen. Achteraf gezien hadden we het beter thuis gelaten want de mogelijkheden om te kamperen waren zéér beperkt, tenzij je houd van wild kamperen. In de natuurgebieden zijn er wel mogelijkheden maar de regels die je moet volgen om een toestemming te krijgen zijn zo absurd omslachtig gemaakt dat het niet te realiseren is.
In drie maanden tijd zeven verschillende eilanden willen rondfietsen en er het maximale proberen uit te halen vraagt heel veel planning. Verder vooruit plannen dan enkele dagen is niet makkelijk. Vaak hebben we onze plannen moeten herbekijken en aanpassen. Alleen al de verschillende bootverbindingen tussen de eilanden op een optimale manier combineren was al een kleine puzzel op zich.
Aangezien we maar weinig konden kamperen en slechts één keer konden gebruik maken van een warmshower waren we hoofdzakelijk aangewezen op booking.com om geschikte overnachtingen te vinden. Meestal kwamen we terecht op appartementjes en zijn we er toch nog in geslaagd om de gemiddelde prijs per overnachting beneden €50 te houden. In de meeste appartementen beschikten we over een eigen keuken, zeer dikwijls zelfs over een wasmachine. Dit alles maakt wel dat dit voor ons veruit de meest luxueuze fietstocht is geworden die we al gemaakt hebben.
We kunnen tevreden terugblikken op weer een geslaagde onderneming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten