maandag 14 januari 2019

Zo 13/01/2019 Een opwarmertje langs de oostkust van Lanzarote

Toen ik in de vroege ochtend wakker werd hoorde ik dat er in de buurt waarschijnlijk een discotheek is waar men tot in de vroege uurtjes viert. Gelukkig voor ons zijn nachtelijke geluiden iets waar we makkelijk doorheen slapen en die ons zelden hinderen.
We gaan er vandaag een makkelijk fietstochtje van maken langs de vlakke oostelijke kustlijn van Lanzarote. Het is een ideaal weertje om te fietsen, naar ons aanvoelen wel een stuk warmer dan gisteren bij aankomst. Tegen de avond zullen we pas merken dat we ons al beter hadden ingesmeerd als bescherming tegen de zon.
Onderweg is MJ nog eens informatie gaan inwinnen in een tourist office. Ze komt terug met een lijst van campings op het eiland en blijkbaar zijn er toch meer dan we aanvankelijk dachten. Voor de meesten moet je je wel op voorhand gaan aanmelden op het Ayuntamiento (gemeentehuis). Bij nader in zien zijn de meesten echter pas open in de paasvakantie en de zomer, enkelen ook in de weekends.
In ons pensionnetje is er een klein keukentje dat enkel is uitgerust met een microgolf en behelpen we ons dan ook voorlopig met diepvriesmaaltijden. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten