donderdag 17 januari 2019

Wo 16/01/2019 Een tocht langs enkele bezienswaardigheden

Ik heb een traject uitgestippeld om een ronde in het noorden van Lanzarote te maken waarbij we tevens enkele bezienswaardigheden kunnen meenemen. Wanneer ik samen met MJ het profiel van de rit bekijk maakt zij de opmerking of het niet beter is om het in de omgekeerde richting te fietsen. Dat was heel goed opgemerkt want als je de rit omkeerde krijg je een hoogteprofiel te zien dat een heel stuk lichter oogt.
Voor de eerste bezienswaardigheid moeten we naar een hoogte van 480m. Aan de 'Mirador Del Rio' heb je een prachtig uitzicht op enkele kleine eilandjes ten noorden van Lanzarote. Daarna volgt er een heerlijke afdaling van 10km tot het havenstadje Orzola. Vanuit Orzola kan je een veerboot nemen naar het na bij gelegen kleine eilandje La Graciosa. Aanvankelijk dachten we te gaan kamperen op La Graciosa maar we hebben het hele eiland nu volledig kunnen zien, buiten een paar kleine kustdorpjes is er niets te zien wat we op Lanzarote al niet gezien hebben. Van iemand die we contacteerden via warmshowers weten we dat er enkel onverharde wegen zijn we laten het eiland dan ook voor wat het is.
Op weg naar Arrieta liggen er nog twee bezienswaardigheden. De 'Cueva de Los Verdes' is een grottencomplex dat je met een gids kan bezoeken. Iets verderop heb 'je de 'Jameos De Agua', een soort ondergronds meertje dat niet veel voor steld.

Voor de terugweg naar Haria moeten we opnieuw bergop maar deze keer nemen we een langere weg waardoor het minder steil gaat dan gisteren.


Mirador Del Rio

Aloe Vera plant

Aloe Vera plantage


Geen opmerkingen:

Een reactie posten