zaterdag 26 januari 2019

Do 24/01/2019 Op zoek naar wifi

Voor onze eerste tocht op Fuerteventura gaan we langs de noordkust fietsen richting El Cotillo. Het is een onverharde weg, soms redelijk goed te berijden op andere momenten dan weer erg slecht. Hier dan ook geen wielertoeristen met koersfietsjes maar mountainbikes met zeer dikke wielen. Onze fietsbanden hebben hier zeker en vast nogal afgezien. Het is een scenic route maar aangezien je de hele tijd gefocust bent op de weg moet je af en toe wel eens stoppen om het panorama te kunnen bewonderen.
De zeebaren zijn hier blijkbaar zeer geschikt voor surfers, overal zie je ze, langs de kust op zoek naar de plaats met de beste golven.
Vanaf El Cotillo hebben we weer asfalt, een hele verademing na 20km onverhard. Nu is het dan wel weer opboksen tegen de tegenwind.
In de residentie waar we momenteel verblijven is er geen wifi en daarom gaan we in de omliggende straten met mijn smartphone in de hand op zoek naar een onbeveiligde wifi. Er zijn er wel enkelen maar nergens is de verbinding stabiel genoeg. Uiteindelijk gaan we dan maar een 'cafe con leche' drinken in een cafe/restaurant waar er gratis wifi is. Hun paswoord was wel origineel: itisnotworking. Dat internet is voor ons wel belangrijk om via booking.com onze volgende verblijfplaatsen te reserveren. Wat we dan ook doen voor de volgende 6 dagen. Aangezien we de laatste tijd telkens voor 3 nachten boeken op dezelfde plaats kunnen we 2 dagen zonder bagage fietsen wat het heel wat makkelijker maakt. Trouwens het traject van vandaag was onmogelijk geweest met zwaar beladen fietsen.

Ook hier op Fuerteventura is het niet mogelijk te kamperen tenzij wild en daar zijn we nu niet echt fan van.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten