donderdag 14 februari 2019

Di 12/02/2019 Eindelijk kunnen we eens kamperen


Van Agüimes tot Playa de Vargas is het amper 10km fietsen. Vooraleer te vertrekken wandelen we nog eens door Agüimes en bezoeken nog het plaatselijk museum over zijn geschiedenis. Agüimes is een volledig gerestaureerd middeleeuws stadje en we logeren in het hard ervan.
Tegen de middag zijn we al in Playa de Vargas en voor het eerst zullen we eindelijk eens kunnen kamperen en nog wel op een min of meer degelijke camping die toch wel betere tijden heeft gekend. We kunnen nog kiezen tussen een cabanio en ons eigen tentje opzetten. Wanneer ik met de dame van de receptie een kijkje ga nemen is de keuze snel gemaakt dat we voor ons eigen tentje gaan. De cabanios zijn erg klein en zeer warm. De 26 kampeerplaatsen voor tentjes zijn zo gemaakt dat ze beschut zijn tegen de wind en een rieten afdakje geeft voldoende schaduw om te verhinderen dat je tent een sauna wordt. We boeken meteen voor twee nachten.

Hier op Gran Canaria zijn er maar 2 officiële campings. Wel zijn er nog plaatsen in de bergen waar je mag kamperen maar je moet daar de toestemming voor hebben maar de procedure die je daarvoor moet volgen is zeer omslachtig en praktisch onmogelijk voor ons als fietsers.


Agüimes

Agüimes

Camping Playa de Vargas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten