vrijdag 22 maart 2019

Do 21/03/2019 Onze laatste bootverbindingen


Vandaag zijn we al aan onze laatste oversteek toe naar een volgend eiland, La Palma, het laatste van de zeven Canarische eilanden. Onze eerste boot van Valle Gran Rey naar San Sebastian vertrekt pas om 15:30. We kunnen het dus zéér rustig aan doen. Na een picknick installeren we ons nog op een bank in de zon om een korte siësta te houden. De boot verbind 3 stadjes die aan de onderkant van La Gomera liggen, langs de weg zou dat een enorme omweg zijn. Vanop de boot krijgen we ook eens een ander zicht op La Gomera. De steile bergketens lijken nu nog indrukwekkender en toch zijn we er over gefietst.
Voor de ferry die ons van La Gomera naar La Palma moet brengen moeten we nog wat extra geduld hebben, uiteindelijk vertrekt hij pas met enige vertraging om 20:30 om twee uur later aan te meren in Santa Cruz de la Palma. Voor mij is de overtocht wel zeer snel verlopen want van zodra we op de ferry zitten zoeken we een hoekje op waar we ons op de grond kunnen leggen om te rusten, we vaarden al de haven binnen toen MJ me wakker maakte, van de woelige overtocht heb ik dus niets gemerkt.
Het appartementje dat we hier geboekt hebben bevind zich op de 4de verdieping. Het wordt weer een heel gesleur om al onze bagage en de fietsen naar boven te dragen, gelukkig ben ik goed uitgerust.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten