maandag 25 maart 2019

Zo 24/03/2019 De vulkanen en wijnen van Fuencaliente


In het uiterste zuiden van La Palma vind je het meest recente stukje Spaans grondgebied. Volcán Tenequia is voor het laatst uitgebarsten in 1971 en heeft er toen voor gezorgd dat Spanje er een stukje grondgebied bij kreeg. Vlak er naast heb je ook nog Volcán San Antonio , via het bezoekerscentrum kan je een eindje rond de krater lopen. Elk Canarisch eiland heeft wel een museum over hun ontstaansgeschiedenis en de vulkanen maar dit museum op La Palma vonden wij qua uitleg een van de besten.
In deze regio wordt veel wijn geproduceerd en als je naar hier afzakt kan je best de lokale wijnen proeven wat we dan natuurlijk ook gedaan hebben, we hebben het wel bij de droge exemplaren gehouden. Men heeft hier ook nog Gara, een streekbier dat gebrouwen wordt met water van La Palma. Het is een fruitig bier dat het midden houdt tussen een pils en een trappist.
Hadden we eerder informatie gehad omtrent de busverbindingen waren we vanaf de vulkanen naar beneden gestapt tot aan de faro (vuurtoren) en de salinas (zoutvelden). Omdat het nogal laat is om aan de wandeling te beginnen nemen we de bus heen en weer. Een busrit meer dan de moeite waard, eerst daalt ze af tot ongeveer zeeniveau om door de vele bananenplantages te rijden om op het einde door een zwart vulkaanlandschap te eindigen in het uiterste zuid puntje van La Palma.

Voor fietsers zijn bananen superfood, ze kosten hier dan ook zo goed als niets, voor 4 bananen betaalden we 40 cent.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten