donderdag 28 maart 2019

Wo 27/03/19 Overnachten op een natuurcamping


Om het eiland La Palma volledig rond te geraken resten ons drie fietsetappes waarvan de eerste twee nog een zware klus zullen worden.
Wanneer we vertrekken in Puerto Naos is het nog mooi weer en zelfs behoorlijk warm. Onze eindebestemming vandaag ligt op een camping in Puntagorta op een hoogte van 850m. Naarmate we ons einddoel naderen en hogerop fietsen komen we steeds dichter bij het wolkendek en begint het zelfs even te regenen, het wordt ook behoorlijk frisser. Er is een regel die zegt dat per 100m stijgen de temperatuur daalt met één graad.
Gelukkig hebben we op de camping een cabaño gehuurd en hoeven we ons tentje niet op te zetten. De cabaño is zeer primitief maar we zitten tenminste droog en warm. We hebben ook de keuze uit 5 stapelbedden, het enige meubilair. De douches zijn niet meer dan een hokje afgemaakt met enkele rieten matten en het water is niet koud, maar warm kan je het ook niet noemen. De toiletten zijn droog toiletten, na je behoefte schep je wat houtschaafsel uit een emmer om erover te strooien. Toch boeken we meteen voor nog een tweede nacht want het is een mooie omgeving die we wel iets beter willen verkennen. Gelukkig is er nog wel een gemeenschappelijke ruimte met enkele tafeltjes en stoelen en een hoekje waar je zelf kan koken.


Puerto Tazagorte


Geen opmerkingen:

Een reactie posten