donderdag 7 maart 2019

Ma 04/03/2019 Een vredig dorpje


De nacht aan het havengebouw verloopt zeer rustig tot omstreeks 5u als de eerste auto's aankomen voor de eerstvolgende ferry. Ik heb vrij goed geslapen, MJ veel minder omdat zij meer last had van de wind. Tegen 6u als het havengebouw terug open gaat staan we op en kunnen we er ons wat gaan opfrissen.
We moeten nog wachten tot 7u15 voor de zon opkomt om de haven te verlaten. Van Puerto de la Estaca tot Isora is het slechts 20km maar in de eerste 16km moeten we wel van zeeniveau naar een hoogte van 1.050m en de tegenwind maakt het dan bij momenten nog eens extra lastig. Naarmate we hoger klimmen wordt de wind ook kouder. Enkel de laatste 4km gaan we weer naar beneden om onze benen wat rust te gunnen.

We hebben een logement geboekt in Isora van waaruit we de komende twee dagen El Hierro willen verkennen. Isora is een klein rustig bergdorpje waar men niet zo vaak toeristen ziet, de mensen zijn dan ook super vriendelijk. Je heb er welgeteld één winkeltje en één bar waar je ook terecht kan voor een bescheiden etentje. Daarnaast zou er ook nog een 'Centro de Interpretatión de la Reserva de a Biosfera' zijn maar dat is gesloten. Isora is ook bekend voor zijn 'Herroño Queso' en die past perfect bij de fles heerlijke zelfgemaakte huiswijn die we als presentje kregen van onze host.
Na een kort middagdutje om wat te herstellen van de voorbije korte nacht en de inspanningen om tot in Isora te geraken maken we een korte wandeling tot de 'Mirador de la Fuente' vanwaar je vanop een hoogte van 800 meter een prachtig uitzicht hebt op de oceaan en gans beneden in de diepte enkele dorpjes en Puerto de la Estaca kunt bewonderen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten