zondag 10 februari 2019

Zo10/02/2019 Op naar het middelpunt van Gran Canaria


Het zal een korte maar zware klus worden vandaag. Over een afstand van 22 kilometer moeten we gestaag omhoog, van 600m naar 1529m. We zijn nog maar amper 5km ver of we stuiten weer eens op een afgesloten weg wegens werken. Om er voorbij te geraken moeten we een omweg maken waarvan de eerste 800m zó steil zijn dat we verplicht zijn onze fietsen samen een per een naar boven te duwen.
Op het hoogste punt van onze route ligt 'Cruz de Tejeda'. Je mag het echt wel het middelpunt van Gran Canaria noemen, het trekt dan ook heel veel toeristen en het is alsof ze vandaag allemaal voor een motorfiets hebben gekozen. We denken dat dit wel het hoogste punt is dat we op Gran Canaria zullen aandoen met onze zwaar gepakte fietsen. De laatste 8km gaan dan weer steil naar beneden, het landschap hier is totaal anders dan wat we tot nu toe te zien kregen op de Canarische eilanden en toch wel praktisch adem benemend te noemen.
Onze overnachtingsplaats in 'Alojamiento rural de Montaña' ligt in Tejeda maar om er te geraken moeten we wel nog een heel eindje in een dal duiken we zitten dan ook echt in de middle of nowhere.
Het is zondag en de winkels zijn dicht, het is ondertussen dan ook al 16u voorbij. We moeten ook nog 800meter zéér steil terug naar boven stappen om weer in het centrum van Tejeda terecht te komen. Buiten een plat broodje met een likje confituur hebben we vandaag nog niets gehad, we gaan dus op zoek naar een restaurantje, het eerste op onze reis, om te eten en of het gesmaakt heeft.

In het centrum zien we de poetsvrouw die ons ook binnen liet in ons logement. We hebben met haar een prijs afgesproken om onze bagage morgenvroeg naar het centrum van Tejeda te brengen in haar auto. Dit om te vermijden dat we al uitgeput zijn met onze volgepakte fietsen naar boven te duwen alvorens aan ons volgend traject van 51km te beginnen. Toch handig als je wat Spaans spreekt.


Cruz de Tejeda


Geen opmerkingen:

Een reactie posten