donderdag 28 februari 2019

Wo 27/02/2019 MJ is even spoorloos


Vanuit Puertito aan de kust moeten we opnieuw omhoog om in Güimar terug op de TF-28 te geraken. Vergeleken met gisteren rijden we nu door een veel aantrekkelijker gebied. Er wordt hier aan wijnbouw gedaan. De wijnvelden worden aangelegd op kleine terrassen. Aan de grootte ervan heb ik niet de indruk dat hier grote hoeveelheden wijn worden geproduceerd.
Toen we in de ochtend bergop reden richting Güimar reed ons een groot peloton fietsers voorbij. In de namiddag gaan we ze nog tegenkomen maar dan is het al lang geen compact peloton meer. Ze hebben ook een volgwagen die wel degelijk nodig is. Een van de fietsers is ten val gekomen en moet in de laatste 30km van zijn allerlaatste etappe van zijn fietsvakantie mee in de volgwagen. Wat ze niet bij hebben is een EHBO-kit. Wij hebben dat wel mee en lenen ons ontsmettingsmiddel even uit aan de ongelukkige fietser.
Wanneer het lange tijd bergop gaat moet ik geregeld langs de kant gaan wachten op MJ. Wanneer ik in Arico nog eens wil wachten loopt het even fout. Aan een rondpunt vind ik het niet zo'n geschikte plaats om langs de kant van de weg te gaan staan en daarom fiets ik nog iets verder waar wat meer ruimte is maar wel net uit het gezichtsveld van het rondpunt. Wanneer MJ even later aan het rondpunt komt vergeet ze even dat ze de TF-28 moet blijven volgen en neemt een verkeerde afslag die naar beneden naar de kust gaat. Gelukkig duurt het niet al te lang tot ze beseft dat er iets niet klopt en keert ze terug naar het rondpunt waar ik ondertussen toch ook al wat ongerust ben geworden en al enkele voetgangers fietsers en automobilisten heb aangesproken met de vraag of ze haar nergens hebben gezien.
Met 74km wordt het vandaag onze langste etappe tot nu toe en met 1.333m hoogtemeters, het wordt dan ook een lange dag. Eer we ons tent opgezet hebben, naar de winkel geweest zijn en gekookt hebben is het al donker als we aan het eten zijn, gelukkig is de camping goed verlicht.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten