zaterdag 23 februari 2019

Vr 22/02/2019 Santa Cruz de Tenerife



Santa Cruz mag dan wel de hoofdstad van Tenerife zijn toch is ze vergeleken met Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, relatief klein. Om de bezienswaardigheden van de stad te bezoeken heb je geen openbaar vervoer nodig, alles ligt op wandelafstand.
Een must voor Santa Cruz is een bezoek aan het 'Museo de la Naturaleza y el Hombre'. Het is een imposant museum dat ook de ontstaansgeschiedenis verteld van al de zeven Canarische eilanden. In feite zou je dit museum moeten bezoeken vooraleer je de eilanden bezoekt. We vermoeden dat een bezoek aan het museum verplicht is voor alle schoolgaande kinderen, we zien vele schoolgroepen zelfs met kleuters passeren.
We hadden ook graag een begeleid bezoek gebracht aan het 'Auditorio de Tenerife' maar dat is volledig volgeboekt, tenzij we nog drie uur willen wachten op een volgende rondleiding.

Ook de 'Mercado de Nuestra Señora de Africa' is zeker een bezoekje waard, het is een gedeeltelijk overdekte markt met allemaal aparte stalletjes.
In een appartementje logeren met een prachtig uitzicht heeft ook een nadeel. De dichtst bijgelegen supermarkt ligt beneden in de stad. Om terug te keren naar ons appartement moeten we eerst een steil straatje omhoog en dan nog een 257 trappen (MJ telde er 254). Je kan het vergelijken met een appartement zonder lift en je op de 17de verdieping woont.



Auditorio de Tenerife

Mercado de Nuestra Señora de Africa


Geen opmerkingen:

Een reactie posten